Mozgás Télen



#mozgástélen 

Miért fontos odafigyelnünk a mozgásra a téli időszakban is?

A téli időszak beköszöntével hajlamosabbak vagyunk bezárkózni a hidegebb időjárás elől, ami sajnos gyakran együtt jár a mozgás elhanyagolásával. A nyári kültéri szabadidős programok megszűnésével az emberek átlagosan mintegy 25%-al kevesebbet mozognak télen. Ez számtalan negatív hatást gyakorol a testi és lelki egészségünkre egyaránt. A rendszeres mozgással viszont rengeteget tudunk tenni egészségünk megőrzéséért ebben az időszakban.




A mozgás hatására:

A kanapén töltött órák nem kímélik gerincünket sem, ugyanis az ülő életmód felgyorsítja a korai degeneratív elváltozások kialakulását, amely derék-, hát- és nyakpanaszok kialakulásához vezethet. Ezek megelőzésére ajánljuk #medicalfitness programunkat, melyben #gyógytornász által vezetett, személyre szabott edzéstervet követve tudunk hozzájárulni egészségünk megőrzéséhez. Ez különösen hasznos lehet az ünnepek alatt felgyarapodott súlytöbblettel való megküzdésben is, főleg, ha mozgásszervi panaszaid miatt bizonytalan vagy abban, hogy hogyan is fogj neki a testmozgásnak. 

Amennyiben már meglévő mozgásszervi panasszal állunk szemben, azokat #manuálterápia-val és megfelelő erősítő, és/vagy nyújtó #gyógytorna gyakorlatok kombinálásával tudjuk megoldani. A fájdalomcsillapítást és a stabilizálást követően már probléma nélkül megkezdhető az intenzívebb testmozgás is.

A téli időszak másik kihívása, ha a hosszabb mozgásszegény időszakot követően hirtelen csapunk bele az intenzív mozgásba. A téli sportok, mint a #síelés és a #snowboard bár remek mozgásformák, a felkészületlen mozgatórendszer számára azonban nagy sérülési rizikót jelentenek. Ezek a sérülések gyakran vezethetőek vissza a kötőszövet feszességére, a végtagokat- illetve a törzset stabilizáló izmok gyengeségére. Ezek megoldásában is segítségünkre lehet a manuálterápia, illetve a stabilizáló gyógytorna, hogy ne érjenek minket sérülésekből adódó kellemetlen meglepetések a telelés során.


"Gyógyító testmozgás professzionális szinten!"


Foglalj időpontot hozzánk:  https://mozgasklinikabudaors.hu



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Proprioceptív training

Krónikus derékfájás

Bokarándulás és bokaficam