Proprioceptív training


#proprioceptivtraining

Mi is az a proprioceptív tréning? Mit, mikor, hogyan kell elkezdeni?


Mindenkinél (legyen szó traumás sérültről, ortopédiai vagy neurológiai betegről) fontos az egyensúly-koordináció fejlesztése. A sportolóknál kiemelt fontossággal bír, mind a prevenció, mind a rehabilitáció körében.

De miért is fontos ez?

Egyensúly-koordinációt fejleszti, javul a teljesítménye ezáltal a sportolónak.

Sérülések nagy százaléka instabilitásból származik. Gyógytornász szemszögből foglalkoznunk kell ezzel a problémakörrel mind prevenció (megelőzés), mind rehabilitáció szintjén sportágspecifikusan


Proprioceptív tréningen általában instabil felületeken végzett edzést értik. Itt szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy NEM LEHET egyenlőségjelet tenni a proprioceptív tréning és az instabil felületeken végzett edzések között! Az instabil felületeken végzett edzés a proprioceptív tréning utolsó előtti fokozata! Addig több szinten végzett tréning folyamaton kell végigmennie a sportolónak/betegnek, hogy az instabil felületen végzett feladatok ne okozzanak mikrosérüléseket!

A videón jól látszik, hogy az alapfeladatok elvégzése is milyen kihívással járhatnak egy profi sportolónak. A videóban Fekete Róbert-t a Socca Hungary válogatott csapatkapitányát láthatjuk.

Klinikánkon nagy figyelmet fordítunk a fokozatos tréning programok megtervezésére és kivitelezésére, hogy a legapróbb sérüléseket elkerüljük, ezáltal segítve sportolóinkat, hogy minél hamarabb és sérülésmentesen tudjanak visszatérni a sportágukhoz.





“Gyógyító testmozgás professzionális szinten!”

Jelentkezz be online állapotfelmérésre, terápiára:
https://mozgasklinikabudaors.hu


Terápiás Bérletvásárlási Akció október 31-ig!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Krónikus derékfájás

Bokarándulás és bokaficam