Bokarándulás és bokaficam

 #bokarándulás #bokaficam


Bizonyára valamennyiünkkel megesett már, hogy megbotlottunk menet közben, rosszul léptünk le a járdáról vagy sport közben rosszul értünk talajt, melynek következtében "kiment" a bokánk. A legtöbb esetben csupán egy rándulásról van szó, mely során a szalagok, izmok húzódása, esetleg részleges (ritkább esetben teljes) szakadása következik be.
Súlyosabb esetben törés, illetve ficam is létrejöhet. Ficam esetén a csontvégek az ízületen kívül helyezkednek el, melyet csak orvos reponálhat! Ilyen helyzetben ne próbálkozzunk "házi megoldásokkal", bízzuk szakemberre a kezelést!



Akár egy egyszerű rándulásról vagy törésről, ficamról legyen szó, mindenképp szükséges szakember #gyógytornász segítségét kérnünk. #manuálterápia és mozgásterápia segítségével csökkenteni tudjuk a fájdalmat, segítjük a teljes mozgásterjedelem elérését, rendezzük a kialakult izomegyensúlytalanságot, illetve proprioceptív tréninggel támogatjuk a bokastabilitást.
Ez a feltétele annak, hogy a rehabilitáció végeztével egy stabil, de mozgékony bokát kaphassunk és nyugodt szívvel térhessünk vissza a sportba, illetve a hétköznapi életbe.

Ezenkívül a kezelést követve terápiájukat ki tudjuk egészíteni #jégszauna-val (#hidegterápia). Ezáltal a gyógyulási folyamat felgyorsul, a pszichés és fizikai teljesítmény javul. A kezelés magába foglalja a célszövet hűtését a helyi anyagcsere csökkenésének elősegítése és a sérülési tünetek csökkentése érdekében, elősegítve a gyógyulási folyamatot.

"Gyógyító testmozgás professzionális szinten!"

Várunk szeretettel Budaörsön!


📆 Bejelentkezés állapotfelmérésre és terápiára: https://mozgasklinikabudaors.hu


#mozgásklinika #gyógytorna #boka #bokasérülés #rehabilitáció #medicalfitness #láb #budaörs #mozgásklinikabudaörs #szalagok #manualtherapy #manualtherapytechniques #physiotherapy #physio #rehab #sporterhabilitáció #sérülés #panaszok #fájdalom

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Proprioceptív training

Krónikus derékfájás