Sportmasszázs? Miért?

Sportmasszázs? Miért?

Az aktív sport fokozottan igénybe veszi a testet, ezért több odafigyelést igényel. A #masszazs legalább olyan fontos eszköz a sportteljesítmény stabilizálásban, fejlesztésében, mint a különböző típusú edzésformák vagy a megfelelő, egyénre szabott #étrend. Ha rendszeresen sportolsz, ne sajnáld az időt a masszázsra, a tested meghálálja!


A sportmasszázsnak, attól függően mikor alkalmazzuk, más-más funkciója van. #edzés vagy #verseny előtt segíti az izmok bemelegítését, előkészíti őket a mozgásra. Edzések vagy versenyek közben alkalmas a kisebb sérülések kezelésére. Míg a terhelés után nyújtó, lazító hatása kerül előtérbe. Csillapítja a merev izmok fájdalmait és segít megszüntetni a kimerültséget. Sérülések után gyorsítja a regenerálódást, csökkenti az izmok duzzanatait. Rendszeres alkalmazása pedig fokozza a sportteljesítményt.

Kiemelten fontos megelőző szerepe. A #masszőr végigkíséri a sportoló edzésciklusát, és már a felkészülési időszakban dolgozik, “edzi” azokat az izmokat, melyek a versenyidőszakban fokozott terhelés alá kerülnek. Az alapozó időszakban folytatott tevékenységek határozzák meg a későbbi sportteljesítményt, ezért a masszőr feladata a testet olyan állapotba hozni, hogy a sportoló az edzéseken a maximumot tudja nyújtani, terhelhetősége a lehető legnagyobb legyen.

A masszázs a regenerációs, vagyis pihenési, gyógyulási időt is csökkenti. A rendszeresen sportolókat gyakrabban érik sérülések. Sérülés esetén nem mindegy a felépülési idő hossza és milyensége se. Mozgásban, megfelelő terhelés mellett a szövetek gyorsabban és eredményesebben regenerálódnak. Vagyis, ha a gyógytorna és a fokozatosan felépített edzésprogram mellett a sportmasszőr is segíti a felépülésedet, gyorsabban visszatérhetsz a pályára és az eredmények is hamarabb visszajönnek.

Rendszeresen sportolsz és nincs még masszőröd Keress minket bizalommal!
https://mozgasklinikabudaors.hu/masszazs/





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Proprioceptív training

Krónikus derékfájás

Bokarándulás és bokaficam