Achilles fájdalom


Az utóbbi időben igen gyakran kerestek meg minket páciensek az achilles és vádli fájdalmával, azon aggódva, hogy vajon visszatérhetnek-e valaha a sportoláshoz?

Szerencsére a rendelkezésre álló manuálterápiás módszerekkel és a megfelelő gyógytorna gyakorlatokkal az achilles panaszok nagyon hatékonyan kezelhetőek, így ez a fájdalom nem jelenti a sporttevékenység végét. 



Mi okozza ezeket a panaszokat?
A leggyakrabban a sérülés az ín repetitív mozgásból adódó túlterhelésre lép fel, így nagyon gyakran érinti a futókat. Kezdetben a folyamatos túlterhelésre mikroszakadások keletkeznek az ínban, majd amennyiben a terhelés továbbra sem szűnik meg az ín begyullad, ami idővel súlyos degeneratív elváltozásokhoz vezethet az ín szerkezetében. Jellemzően a főbb rizikótényezők a hirtelen túlterhelés, az ín csökkent rugalmassága vagy a nem megfelelő cipő viselése. Súlyos fájdalmat, merevség érzetet okozhat, mely igen komoly akadályt jelenthet a sporttevékenység folytatásában.

Miből áll a rehabilitáció?
Első körben egy állapotfelmérés keretén belül körbejárjuk, hogy vajon az adott illetőnél mely tényezők felelősek a panaszok kialakulásáért. Az alapos kórtörténet felvételt és betegvizsgálatot követően felállítjuk a személyre szabott terápiás tervet. Ezután már az első alkalommal megkezdjük a terápiát, hogy a panaszokat mihamarabb mérsékelni tudjuk.

Milyen módszerekkel dolgozunk?
Fasciakezeléssel, lágyrészmanuálterápiával dolgozunk a rövidült izmok, szövetek feszességén, valamint a fájdalom mihamarabbi csillapításán. Ezután egyénre szabott erősítő gyakorlatokkal, fokozatosan növeljük az ín teherbírását, így a sporttevékenységből adódó terheléshez is vissza tudjuk szoktatni az ínat. Végül mobilizáló, nyújtó gyakorlatokkal biztosítjuk a megfelelő mozgásterjedelem helyreállítását.

A terápiát egyénre szabottan az alábbi kezelésekkel egészítjük ki:
  • Jégszauna - Cryoterápia
  • Ultrahang kezelés iontoforézissel
  • Kinesiotape
  • Flossing

"Gyógyító testmozgás professzionális szinten!"

Várunk szeretettel Budaörsön! 

Bejelentkezés állapotfelmérésre és terápiára: https://mozgasklinikabudaors.hu


"Az egészség a legnagyobb ajándék!" 

Tetszőleges összegben vásárolható ajándékkártya a MozgásKlinikán 


maszk 
fertőtlenítés 
egyéni terápia 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Proprioceptív training

Krónikus derékfájás

Bokarándulás és bokaficam