Irodai munka

#irodaimunka


Ülőmunkát végzel?
Gyakran érzed úgy, hogy a nap végére „leszakad” a derekad?
Sokszor fáj a fejed, nyakad, vállad?

A hanyag ülés során a gerincünk optimális görbületei megváltoznak, ezáltal nagyobb terhelés éri az ízületeket, az izmok feszessé válnak, a keringés lelassul, melyek végül fájdalomhoz, diszkomfort érzéshez vezetnek.

Leggyakrabban előrehelyezett fejtartás, előreesett vállak, fokozott háti és ágyéki görbületek mellett végezzük az ülőmunkát. 



Ha rendszeresen és hosszú ideig ebben a túlterhelő pozícióban maradunk, előbb-utóbb megjelenik a fájdalom, a különböző diszfunkciók, merevségérzés, továbbá elindulhatnak a degeneratív folyamatok, melyek tovább rontják az állapotot. A nem megfelelő terhelés a porckorongok kiboltosulásához, később akár porckorongsérvhez is vezethet.

Mit tehetünk, hogy elkerüljük ezeket az degeneratív elváltozásokat?

Nagyon fontos a megfelelő munkakörnyezet kialakítása.
A szék legyen olyan magasságban, hogy a talpunk leérjen a földre, a csípő nagyjából derékszöget zárjon be a törzzsel. A combunk legyen alátámasztva. A számítógép szemmagasságban legyen, ne kelljen túlzottan se lefelé, se fölfelé tekinteni. Igyekezzünk úgy elhelyezni a munkaeszközöket, hogy ne kelljen kicsavarodva dolgozni.

Továbbá igyekezzünk minden nap legalább 30 percet testmozgással tölteni! Ezáltal biztosítjuk a megfelelő terhelést a testünknek, fokozva a keringést és az izommunkát. A rendszeres sport a mentális egészségünkre is pozitív hatást gyakorol.

+Tipp:
  • A munka során legalább fél óránként álljunk fel, kicsit mozgassuk át magunkat, illetve változtassunk pozíciót. 
  • A derekunk mögé berakhatunk egy hengerpárnát, ezzel is elősegítve az optimális gerinc görbületeket
Amennyiben a fájdalom krónikussá vált vagy éppen akut probléma lépett fel, mindenképp ajánlott majd gyógytornász - manuálterapeuta felkeresése.

Mi egy részletes állapotfelmérést követően manuálterápiával csillapítjuk a fájdalmat, majd a fájdalom megszűnésével elkezdhetjük a közös tornát, mely során a hétköznapi mozgások helyes kivitelezésére is nagy hangsúlyt fektetünk, hogy a kezeléseket követően a mindennapokba is fitten, egészségesen térhess vissza!


“A Te fájdalmad a mi dolgunk!”


Bejelentkezés állapotfelmérésre, gerincgyógyászati manuálterápiára, gyógytornára:
https://mozgasklinikabudaors.hu

  • maszk
  • fertőtlenítés
  • egyéni terápia 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Proprioceptív training

Krónikus derékfájás

Bokarándulás és bokaficam