Gyermekek kezelés, állapotfelmérése - gyerek gyógytorna



#iskolakezdés #gyerekgyógytorna #gyógytorna


Gyermekek kezelése, állapotfelmérése kiemelten fontos, hogy az esetleges problémákat megelőzzük, illetve ha már kialakult egy probléma akkor azt kezeljük minél előbb. 

Gyerekeknél kiemelten fontos az időben megkezdett terápia, ugyanis kutatások bizonyítják, hogy a gyermekkori kórképek nagyrészben gyógyíthatók, illetve más kutatások említik, hogy a gyermekkorban nem kezelt problémákból erednek sok esetben a felnőttkorban jelentkező betegségek nagyrésze.



Mozgásklinikánkon tartásjavîtásnak és a gerincbarát életmódnak nagy szerepet tulajdonítunk. Játékos módon erősítjük meg az “elhanyagolt” izmokat, megtanítjuk a gyerekeknek mire figyeljenek ülés közben az iskolában, illetve sport közben... legyen szó testnevelés óráról vagy egyéb szabadon választott sporttevékenységről.

Az Iskolakezdés változást hoz a gyermekek életében, illetve gerinc fejlődésében egyaránt. Többet ül egy nap, kevesebbet mozog, nehéz táskát cipel nap mint nap. Ezek a külső megterhelő tényezők sok esetben gerincbántalmakhoz vezetnek, rosszabb esetben visszafordíthatatlan gerinckárosodások alakulhatnak ki. Ezért hangsúlyozzuk a PREVENCIÓ fontosságát. 

Figyeljünk az észrevehető jelekre, sőt KÉRJÜK KI SZAKEMBER véleményét❗️

Mik azok a “jelek” amik felhívhatják a figyelmünket, hogy elkezdődött valamilyen rossz irányú folyamat?
  • Előreesett vállak, fej
  • Görnyedt ülés, tartás
  • Féloldaliság, legyen szó táska hordásáról, vagy egy rossz pozícióról
  • Derékfájdalom
  • Mozgás közben hamar elfárad
  • Testnevelés órákon rossz eredményekkel szerepel

Várunk szeretettel Budaörsön, foglalj időpontot online: http://budaors.mozgasklinika.hu/


#budaörs #mozgásklinika #mozgásklinikabudaörs #tartásjavító #gyerek #gyermek #manuálterápia #sport #prevenció #rehabilitáció #sportológyerek #lúdtalp #sportsérülés #sérülés #gerincferdülés #hanyagtartás #boka #hanyagtartás #gerincferdülés #iskolatáska #görnyedtülés

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Proprioceptív training

Krónikus derékfájás

Bokarándulás és bokaficam