Spartan race és a gyógytornász




Te is régóta fontolgatod, hogy részt vennél egy Spartan Racen vagy már inkább veterán Spartannak mondanád magad? Bármelyikről is legyen szó, ezt érdemes lehet elolvasnod 

A Spartan Race az egyik legismertebb akadályverseny, mely még a legelhivatottabb sportolók kitartását, bátorságát és szenvedélyét is igazán próbára teszi. Az akadályok nehézségi szintjének és a leküzdendő távnak megfelelően a verseny több típusa is megrendezésre kerül, így az eltérő edzettségi szinten levő sportolók számára is nagyon izgalmas kihívásokat rejt a Spartan Race. 



A verseny egyaránt próbára teszi az elmét és a mentális tűrőképességet, illetve testünk új határait is megismerhetjük általa. Mind az állóképesség, mind az erőnlét terén igen kemény felkészülést igényel, melyben egy gyógytornász nagy segítségedre lehet. Ahhoz, hogy a megmérettetés napján valóban ki tudd magadból hozni a maximumot, és felkészülés során befektetett munkát igazán kamatoztatni tudd, nélkülözhetetlen, hogy tested kiegyensúlyozottan működjön. 

Mi boríthatja fel ezt a rendet?

Fájdalom 
Ahhoz, hogy a mozgásokat gördülékenyen tudd kivitelezni, alapvető, hogy annak fájdalommentesnek kell lennie. Ha mozgatórendszered bármely részén felüti a fejét egy újabb panasz vagy akár egy régebbi sérülés kapcsán jelentkezne az, mi manuálterápiával akár már az első kezelés során mérsékelni tudjuk panaszaidat, hogy a versenyre felkészülten tudj érkezni.

Sérülések 
Akár egy korábbi, nem megfelelően kezelt sérüléssel küzdesz, akár egy új sérülés üti fel a fejét, mindenképp érdemes mihamarabb gyógytornászhoz fordulnod, hiszen a rendkívül fontos, hogy minél korábban el tudjuk kezdeni a szükséges terápiát, mely mind a rehabilitáció végkimenetelét, mind az oda vezető út hosszát nagyon nagy mértékben befolyásolja. 

Miben tudunk még segíteni?

Felkészülés
Segítséget tudunk nyújtani a versenyre való felkészülésedben is, ugyanis sportspecifikus gyakorlatokkal fejleszteni tudjuk az állóképességet, a propriocepciót, az egyensúlyt és a koordinációt, így optimalizálni tudjuk a teljesítményed.

Regeneráció
Ahhoz, hogy minél jobban tudj majd a verseny napján teljesíteni, rengeteg időt és energiát kell áldoznod az edzésekre, így fontos lesz, hogy gyorsabban regenerálódni tudj a tréningeket követően. Ebben nagy segítésre tud lenni számodra a jégszauna, azaz a teljes testes krioterápia. A krioterápia felgyorsítja a szervezet öngyógyító folyamatait, fokozza az anyagcserét, fájdalomcsillapító hatással bír, így rendkívüli módon hozzájárulhat az edzésekből történő felépülés felgyorsításához, energizáló hatása révén pedig biztosítja az optimális feltöltődést.

Milyen módszerekkel dolgozunk?
  • Manuálterápia
  • Lágyrész mobilizációs technikák
  • FDM
  • Köpöly
  • Floss
  • Kinesiotape
  • Krioterápia

“Gyógyító testmozgás professzionális szinten!”

Jelentkezz be online állapotfelmérésre, terápiára:



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Proprioceptív training

Krónikus derékfájás

Bokarándulás és bokaficam