Egyéni kismama gyógytorna




Mikortól és miért ajánljuk a kismamák prevenciós terápiájának elkezdését?
Egyéni kismama gyógytorna 

Általános javaslat, hogy az első trimeszter végétől, azaz a 10-12. héttől kezdődjön el a kismamák számára összeállított speciális tréning gyógytornász vezetésével. 

Várandóság alatt megváltozik a szervezet működése. Fontos odafigyelni a jól és helyesen kivitelezett feladatok elvégzésére a baba egészsége érdekében. Egyéni kismama tornáink célja a szervezet megváltozott állapotához való adaptáció, a kismamák felkészítése a szülésre, a várandósság következtében kialakuló problémák megelőzése vagy kezelése (derékfájdalom, ödéma), illetve felkészülni a gyermek ágyi időszakra. 



Tornáink során nagy hangsúlyt fektetünk az izmok stabilizálására - erősítésére, illetve a hasizmok szinten tartására. Ezenkívül szerepet kap a tartáskorrekció, amellyel az előforduló derék és hátfájdalmak megelőzhetővé válnak. Terápiás alkalmaink során hangsúlyt fektetünk ezenkívül a medencefenék tornára, melyben a gátizmok erősítése történik. Szülés során, illetve a szülés után is kisebb esélye van különböző problémák megjelenésére, ha a második trimesztertől rendszeresen végzünk megfelelő gátizom tornát. 

Relaxin hormon megjelenése miatt a kötőszövet fellazul, így a lábboltozat meg tud süllyedni terhesség alatt. Lábtornánk segítségével ennek megelőzésére törekszünk. Vénás tornával a keringést javítjuk, így nem csak az esetleges ödéma kialakulása előzhető meg/kezelhető, hanem a magzat keringése is javul. Ezenkívül fontos szerepet kap a légzőtorna, illetve megtanítjuk a szülés közben alkalmazandó légzés technikák helyes kivitelezési módját. Tornáinkon szerepet kapnak az egyensúlyt és koordinációt fejlesztő gyakorlatok, melyek nem elhanyagolhatóak a megváltozott súlypont miatt. 

A kismama torna heti 2 alkalommal ajánlott. Bármilyen kérdés esetén keressetek bizalommal Minket!

“Gyógyító testmozgás professzionális szinten!”

Jelentkezz be online állapotfelmérésre, terápiára:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Proprioceptív training

Krónikus derékfájás

Bokarándulás és bokaficam