Mikor érdemes gyógytornászhoz fordulnod, ha CrossFitezel?

#crossfit

♦️ Miért fontos, hogy legyen gyógytornászod, ha CrossFitezel?

Manapság világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend a CrossFit. Ez nem is meglepő, hiszen számos sportágból merítvén gyakorlatait, egy rendkívül változatos, kihívásokkal teli világot kínál számunkra. Kiválóan fejleszti mind az izomerőt, a gyorsaságot, a robbanékonyságot, az állóképességet és a koordinációt is egyaránt.
Elsősorban a magas intenzitáson végzett, folyamatos fejlődési lehetőségeket rejtő, funkcionális gyakorlatairól ismert, melyben akár kezdőként, vagy akár haladóként is nagymértékben profitálhatsz a hétköznapi életed során is, hiszen funkcionalitásának köszönhetően elősegíti, hogy a mindennapi teendők elvégzése is könnyedebbé váljon.

Ámde mindezek csakis akkor érvényesek, ha mozgatórendszered harmonikusan, kiegyensúlyozottan tud működni az egyes feladatok kivitelezése során. Amennyiben a tested bármely pontján felborul ez az egyensúlyi állapot, az nem csupán csökkenti a gyakorlatok kivitelezésnek hatékonyságát, de rendkívüli módon megnöveli a sérülések esélyét is, különös tekintettel a gyakorlatok kivitelezésének sebességére. Rendkívül fontos emiatt, hogy már a prevencióra nagy hangsúlyt fektessünk, de a már meglévő sérülésekből visszamaradt károkat is orvosoljuk.

♦️ Mikor érdemes gyógytornászhoz fordulnod, ha CrossFitezel?

Mobilitási problémák 👇
Ha úgy érzed, hogy az edzés végi hosszas nyújtás ellenére sem tudsz áttörő eredményt elérni flexibilitásodban, melynek hiánya az egyik legnagyobb sérüli rizikót rejtő tényező a sportolás során. Mi speciális manuálterápiás módszerekkel lazítjuk fel kötőszöveti rendszered, mellyel sokkal hatékonyabban és gyorsabban tudsz majd mobilitásodban fejlődni, és elérni az utolsó néhány fokot az igazán tökéletesen kivitelezett Clean vagy Front Squat eléréséhez.

Izomerő-egyensúly felborulása,👇
Számtalan sportolónál igen komoly problémát okoz, hogy egy alaposabb mozgásminta elemzés során derül fény arra, hogy testükön több ponton is felborult az egy egyes izomcsoportok közötti összhang működése. Bár első ránézésre a mozgások kivitelezéséhez szükséges izomzat fejlettnek tűnik, ámde azt látjuk, hogy a stabilizáló szerepet betöltő izmok igencsak gyengék, így azok nem tudnak jól együttműködni a gyakorlatok kivitelezése során. Célzott, specifikus erősítő gyakorlatokkal azonban hatékonyan helyreállíthat az izomrendszer egyensúlyi állapota.

Féloldali aszimmetriák 👇
Számtalan esetben láthatjuk, hogy nem csupán a stabilizáló-mozgató izmok egyensúlya borul fel, hanem a test két oldala közötti jelentős izomerő eltérés hátráltatja a feladatok helyes kivitelezését. Ezen is mind manuálterápiával, mind specifikus erősítő gyakorlatokkal dolgozni tudunk.

Mozgásszervi fájdalmak sporttevékenység során 👇
Manuálterápiával csillapítjuk a fájdalmadat, hogy mihamarabb vissza tudj térni a sporthoz, majd célzott erősítéssel megoldjuk a probléma kialakulásáért felelős diszfunkciót

Meglévő sérülések rehabilitációja 👇
Számtalan esetben láthatjuk, hogy nem csupán a stabilizáló-mozgató izmok egyensúlya borul fel, hanem a test két oldala közötti jelentős izomerő eltérés hátráltatja a feladatok helyes kivitelezését. Ezen is mind manuálterápiával, mind specifikus erősítő gyakorlatokkal dolgozni tudunk.

Sportteljesítmény optimalizálása 👇
Ha csak egyszerűen szeretnéd, ha a sportteljesítményedben igazán nagy áttöréseket tudj elérni az új, ropogós PR-ok bezsebeléséhez, mi segítünk feltárni neked, hogy mely pontokon tudunk még inkább hozzájárulni a teljesítményed fejlesztéséhez.

"Gyógyító testmozgás professzionális szinten!" ✊🔥

Foglalj időpontot hozzánk állapotfelmérésre: https://budaors.mozgasklinika.hu

#budaörs #mozgásklinika #mozgásklinikabudaörs #gyógytorna #manuálterápia #jégszauna #prevenció #rehabilitáció #mobilitás #mobility #rehab #medicalfitness #hidegterápia #sérülés #crosstraining


 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Proprioceptív training

Krónikus derékfájás

Bokarándulás és bokaficam