Nyakfájdalom

 #nyakfájdalom


Mostanában egyre többen jelentkeznek nyakfájdalommal állapotfelmérésre. A nyakfájdalom gyakori tünet, néhányaknál hirtelen kialakul, majd el is tűnik, sok esetben lehet látni, hogy időszakosan megjelenik egy- egy páciensnél, de van olyan is akinek egy állandó nyomó/tompa vagy szúró fájdalom áll fenn.

#állapotfelmérés során átbeszélve a tünetek kialakulását, a #fájdalom képét kapunk egy átfogó képet arról, hogy mi is állhat a háttérben. Ezt követően fizikális vizsgálat során differenciáljuk, hogy melyik képlet (discus, kisízület, izom, ideg stb.) lehet az érintett, illetve feltérképezzük azt is funkcionális vizsgálat során, hogy milyen összefüggések lehetnek a test távolabbi helyeivel, ahonnan szintén eredhet a fájdalom.



Nézzük mik is lehetnek a nyakfájdalom okai:

Helytelen ülés, rossz tartás
Sokszor lehet olvasni, hallani, hogy fontos a helyesen kivitelezett ülésre figyelni, ami viszont nem könnyű feladat, főleg napi 8-10 órában, ami sok esetben az egyik fő oka lehet az állandó nyaki fájdalomnak. (Egy korábbi bejegyzésünkben megmutattuk a helyesen kivitelezett ülést.)

Másodsorban azért is fontos a helyesen kivitelezett ülés, mert ha a nyak már előrébb van, mint kellene akkor automatikusan a vállaink is előre fognak esni, ami generálja nem csak a #nyak, hanem a #váll - #lapocka fájdalmakat is.

Illetve ezenkívül mostanság nagyon sokszor lehet azzal találkozni, hogy a sok telefonozás közben nagyon nagy fájdalmak alakulnak ki különböző rossz helyzetek miatt.

Stressz
Sokszor lehet találkozni azzal is, hogy egy-egy stresszesebb időszakban “beáll” minden, főleg a nyak-váll területe, mely mozgástartomány csökkenéshez is vezet. A stressz jele sokszor az állandó, nyomó és szúró fájdalom.

Hideg

Mozgásszervi megbetegedések
Nyaki gerinc szerkezeti elváltozásai (#gerincferdülés, osteoporosis)
Degeneráció okozta fájdalom (spondlyosis,spondylarthrosis, nyaki kiboltosulás - protrusio vagy #sérv - discus hernia)


Állapotfelmérést követően egyénre szabott kezelési terv felállítása után elkezdjük már az első kezelés után a megfelelő terápiát is.

"Gyógyító testmozgás professzionális szinten!"

Várunk szeretettel Budaörsön!

Bejelentkezés állapotfelmérésre és terápiára: https://mozgasklinikabudaors.hu




#manuálterápia #manuálterápia #gyógytorna #rehabilitáció #ízület #gyulladás #medicalfitness #fizioterápia #budaörs #mozgásklinika #mozgásklinikabudaörs #sérülés #jégszauna #hidegterápia #manualtherapy #manualtherapytechniques #physiotherapy #physio #rehab #akutfájdalom

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Proprioceptív training

Bokarándulás és bokaficam

Krónikus derékfájás